Roosendaal

Sportkampioenen gehuldigd op Sportgala: dit zijn de winnaars

De Roosendaalse sporthelden van 2023 (foto: Sportgala Roosendaal)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De nieuwe sporthelden van Roosendaal zijn afgelopen vrijdag bekend gemaakt tijdens het Sportgala Roosendaal. Het is de 49ste editie van het sportevenement in Roosendaal, dat plaatsvond in De Kring.

Veldrijder Ryan Kamp heeft de titel Sportman van het Jaar gekregen. Hij woont nog maar sinds kort in Roosendaal, en werd vorig jaar wereldkampioen gemengde estafette in het veldrijden, en derde op het NK.

Joany van Bodegraven is uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar. De turnster is seizoenskampioen in de 1e divisie junioren en Nederlands kampioen balk in de 1e divisie junioren geworden. Vorig jaar won Van Bodegraven nog de titel Talent van het Jaar.

De titel Sportploeg van het Jaar is gewonnen door ZVV Kroeven, een zaalvoetbalvereniging. ZVV Kroeven is vorig jaar kampioen geworden in de 1e divisie van het zaalvoetbal, en speelt dit jaar in de eredivisie.

De 13-jarige atlete Annelin van den Biggelaar is benoemd tot Talent van het Jaar. De sportster is actief bij atletiekvereniging Thor, en is Brabant Kampioen meerkamp geworden. Ook haalde ze vijf Nederlandse titels indoor en outdoor bij het kogelstoten, polsstokhoogspringen en de 4×40 meter estafette.

Huldigingen

Paralympisch kampioen Jetze Plat was vrijdag aanwezig om zijn verhaal te vertellen. Plat is actief in het handbiken, en heeft als doel om voor de vierde keer naar de Paralympische Spelen te gaan. Ook zijn álle genomineerde sportkampioenen gehuldigd door wethouder Sanneke Vermeulen.

Organisator Robert Schuurman spreekt over een geslaagde avond. “Het is allemaal erg goed gegaan, er was een mooie mix aan jong en oud en een grote diversiteit aan sporten. Het was ook de eerste keer dat Golfclub Wouwse Plantage aanwezig was met haar jeugdteam!”

Paralympisch kampioen Jetze Plat was aanwezig om zijn verhaal te vertellen (foto: Sportgala Roosendaal)
Lees ook: Deze namen maken kans om Sportman, Sportvrouw en Sportploeg van het jaar te worden