Roosendaal

Sporttalenten beloond tijdens Sportgala Roosendaal

Redactie Redactie

In theater De Kring in Roosendaal zijn zaterdagavond de sportkampioenen van Roosendaal gehuldigd tijdens het sportgala. Tijdens een avondvullend programma werden de sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar bekendgemaakt. 

De prijs voor sportman van het jaar ging naar Tim de Ruyter, die zelf niet aanwezig was vanwege pooltraining in de Verenigde Staten. Broer Gino nam de prijs in ontvangst. Hij versloeg bokser Cas van Peer en snowboarder Niek van der Velden. 

Bij de verkiezing van sportvrouw van het jaar was Thalia Rockx de gelukkige. De vrouw die “tussen de paarden is opgegroeid” werd verkozen boven hockeyster Anne Eisbouts en atletiekbeoefenaar Annelies Homma.

De jongens van Pelikaan JC1 werden de verrassende winnaars van de sportploeg van het jaar. Coach Rogier Gütlich denkt dat het succes te danken is aan de hechte vriendengroep die de ploeg al jaren is.

Talenten van het jaar

Naast de uitgedeelde prijzen werden ook twee talenten van het jaar aan het publiek gepresenteerd. De twaalfjarige turner Gijs Franken en de elfjarige kick- en thaibokser Ruby de Bont kregen een luid applaus en werden bestempeld als talenten voor de toekomst.