Roosendaal

Sportverenigingen kunnen zich weer opgeven voor de Roosendaalse Beweegwijzer

De beweegwijzer van 2020.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Tennis, voetbal, golf, badminton, judo. Er zijn ontzettend veel sportverenigingen binnen de gemeente Roosendaal. Wie graag wil beginnen met sporten, weet daardoor misschien niet goed hoe te beginnen met zoeken naar de juiste locatie en vereniging. Daarom heeft de gemeente Roosendaal een Beweegwijzer, waarin (bijna) alle sportverenigingen en -locaties van de gemeente vermeld staan. En nu is het boekje aan een update toe.

Het boekje wordt gemaakt door Sportservice Noord-Brabant (SSNB), en wordt iedere twee jaar vernieuwd. “De organisatie is van mening dat veel volwassenen en senioren het fijn vinden om een duidelijk overzicht aan sport- en beweegmogelijkheden in de buurt te hebben”, vertelt sportcoach Mandy Buijs. Zij is dit jaar verantwoordelijk voor de vernieuwing van het boekje.

Volwassenenfonds

“Verenigingen die nog niet in de Beweegwijzer staan, kunnen zich bij mij aanmelden.” Dat kan door te mailen naar: [email protected] Maar informatie over verenigingen is niet het enige dat in het boekje staat. “We geven bijvoorbeeld ook meer informatie over het volwassenenfonds”, vervolgt de sportcoach. “Inwoners van de gemeente van achttien jaar of ouder, kunnen een bijdrage krijgen als zij een sport niet kunnen betalen.” Dat gaat om zo’n 250 euro.

Buijs hoopt dat met behulp van het boekje meer inwoners de weg naar het bestaande beweegaanbod weten te vinden. Sportverenigingen die zich willen opgeven voor een plekje in de Beweegwijzer, kunnen dit doen tot 3 maart.