Bergen op Zoom

Sportverkiezingen live op ZuidWest TV

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

In theater De Maagd in Bergen op Zoom wordt zaterdag 19 december het 39e Rabo Sportgala gehouden. De Commissie Sportverkiezingen heeft 19 sporters en sportploegen genomineerd die in aanmerking komen voor een sporttitel. Ook dit jaar is het gala weer live te volgen op ZuidWest TV.

 

 

Voor de titel Sportman komen in aanmerking atleet Bjorn Blommerde, kruisboogschutter Wil Aarden en wereldkampioen kickboksen en sportman van het jaar 2013 Rico Verhoeven.
Bij de dames maken rolschaatsster Sylvia Pistorius en de atleten Isa Videler en Sanne van Gils een kans op de titel Sportvrouw van het jaar.

Het voetbalteam A1 van MOC’17, het katateam van judovereniging Shintai of het team van Spado wordt sportploeg van het jaar.
Kanshebbers voor de Christ van Wijk Aanmoedigingsprijs zijn wielrenster Amy de Bruijn, zwemmer Steijn Louter en de basketballers van het U14 team van de WBB Giants.

In de categorie voor Sporter(s) met een beperking is het G-juniorenteam van voetbalvereniging MOC’17 genomineerd. Henk Lenting van MOC’17, Ine Luijkx van turnvereniging Genie en Rinus Kats van TTV Het Markiezaat maken kans op de titel Sportvrijwilliger van 2015.

Het Sportgala begint om 20.00 uur. De zaal gaat open om 19.30 uur. Na een toost op de winnaars wordt een afterparty gehouden. Het Rabo Sportgala Bergen op Zoom is voor iedereen gratis toegankelijk.