Bergen op Zoom

Stadskantoor in Bergen op Zoom moet grondig verbouwd worden

Het Stadskantoor aan Plein 13 zou grondig verbouwd moeten worden volgens het college van B&W © Archief ZuidWest Update

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Het Stadskantoor aan Plein 13 zou grondig verbouwd moeten worden. Dat vindt het college van burgemeester en wethouders. Wat het kostenplaatje gaat worden is nog niet bekend. Alleen extra geld om te investeren is er niet. Het plan is om alleen noodzakelijke aanpassingen door te voeren.

Het Stadskantoor bestaat uit twee delen. De groene laagbouw is het oudste gedeelte. Dit is het oude postkantoor van Bergen op Zoom en is gebouwd in de jaren zestig. Dit stuk is er het slechtste aan toe. Het is er in de winter te koud en in de zomer te warm. De hoogbouw is er midden jaren negentig gebouwd. Maar ook in dit gedeelte zijn er veel mankementen.

De gemeente is verplicht het Stadskantoor op te schalen naar energielabel C in 2023 en in 2030 moet dit zelfs energielabel A zijn.

Klantonvriendelijk

Maar dat is niet het enige probleem. Het Stadskantoor is ook zeer klantonvriendelijk. Bezoekers moeten naar binnen via de ingang aan de Zuid-Oostsingel. Kom je met de auto, dan parkeer je meestal op Plein 13. De ingang aan deze zijde is echter alleen voor ambtenaren. Je moet dus om het hele gebouw heen lopen.

Op wat voor termijn het Stadskantoor verbouwd gaat worden en wat het gaat kosten, is nog niet bekend. “De meningen lopen uiteen. Er is nog geen besluit”, aldus gemeentewoordvoerder Erwin Stander tegen BN DeStem.