Geen regio geselecteerd

Stadskantoor Roosendaal is decor kunsttentoonstelling

Wethouder Corné van Poppel opende de kunsttentoonstelling

Redactie Redactie

Sinds maandag 15 januari is er in het stadskantoor van Roosendaal kunst te bewonderen. De kunstwerken zijn gemaakt door mensen met een beperking.

De kunstenaars werken allemaal bij de kunstzinnige dagbesteding van zorgwijk Sterrebos uit Roosendaal. Op 15 januari opende wethouder Corné van Poppel de kunsttentoonstelling. Het wordt gezien als een mooie samenwerking tussen de gemeente en S&L zorg, waar de zorgwijk Sterrebos ook onder valt.

Vorig jaar bezocht wethouder Corné van Poppel de zorgwijk en de bewoners van S&L Zorg. Hierop nodigde hij vorig jaar twee kunstenaars uit op zijn kantoor. Zij brachten enkele schilderijen mee om zijn kantoor meer kleur te geven. Daarop ontstond het idee voor een tentoonstelling in het stadskantoor. Wethouder Van Poppel: “Ik was onder deindruk van de kunstwerken van de kunstenaars. Hun kunst verdient het om door iedereen gezien te worden. Ik vind het geweldig dat we de hal van ons stadskantoor op deze manier kunnen gebruiken voor deze kunstenaars, maar ook vergaderruimtes en andere gezamenlijke plekken voor medewerkers hebben kunnen aankleden.” De kunstwerken zijn drie maanden lang te bewonderen.