Roosendaal

Stadskantoor van Roosendaal wordt het huis van én voor iedereen

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Het college van B&W van de gemeente Roosendaal vraagt de raad geld beschikbaar te stellen voor de renovatie van het stadskantoor. Het gebouw is ruim 40 jaar oud en voldoet niet meer aan deze tijd. Verbouwen is volgens het college de enige optie.

Volgens wethouder Cees Lok heeft het huidige stadskantoor een gesloten en gedateerde uitstraling en is niet uitnodigend voor inwoners. In de nieuwe plannen moet het HUIS van Roosendaal, want dat is de nieuwe naam van het stadskantoor, een open en gastvrije uitstraling krijgen.

“In het nieuwe HUIS van Roosendaal voelen alle inwoners zich welkom. Onze gastvrijheid komt tot uiting in ons handelen, de inrichting van het gebouw en de manier waarop wij onze diensten aanbieden. Wij gaan zoveel mogelijk naar inwoners toe. Daarnaast kunnen onze inwoners terecht in het HUIS van Roosendaal met vragen en om samen te werken. Hierdoor wordt het een huis van en voor iedereen”, aldus wethouder Lok.

Krediet

Het college vraagt de raad krediet beschikbaar te stellen om alle kosten te dekken. Om hoeveel geld het gaat wil de gemeente met het oog op onderhandelingen niet bekend maken. Het streven is om eind 2019 naar een tijdelijke locatie te verhuizen en dat in 2021 het nieuwe HUIS van Roosendaal is gebruik wordt genomen.