Bergen op Zoom

Stadsspeeltuin Bergen op Zoom ontmanteld: toestellen naar Amaliapark

Han Verbeem Han Verbeem

De dagen van de voormalige Stadsspeeltuin aan de Boulevard in Bergen op Zoom lijken geteld. Het terrein wordt ontmanteld en een deel van de speeltoestellen is al naar het Amaliapark overgebracht, aan de andere kant van de Markiezaatsweg. Dat bevestigt wethouder Patrick van der Velden. De gemeente is momenteel in gesprek met een gegadigde over de verkoop van de grond.

De speeltuin maakt inmiddels een verwaarloosde indruk, overwoekerd door onkruid. Twee jaar geleden ging de Stichting Stadsspeeltuin van Glymes failliet. Destijds nam de gemeente, die eigenaar is van de grond, een groot deel van de schulden over van ruim 300.000 euro. Vorige zomer ging de speeltuin nog open, ditmaal onder gemeentelijk beheer, maar in de loop van het jaar gingen de poorten voor het publiek definitief dicht. De reden: de gemeente was van plan om een beweegspeeltuin in te richten vlak vóór het tegenovergelegen zwembad De Schelp. “Maar ook deze beweegspeeltuin is nu wegbezuinigd”, bevestigt Van der Velden. Niet alle speeltoestellen krijgen elders een nieuwe bestemming. “Sommige toestellen zijn te versleten en niet meer te gebruiken.”

In gesprek met gegadigde

Wat er met terrein van de vroegere Stadsspeeltuin gaat gebeuren, is nog onzeker. Wel is er een ondernemer in beeld die momenteel een optie genomen heeft op het perceel om het te herontwikkelen. Van der Velden wil daar geen nadere details over kwijt. “Wij zijn hiermee in onderhandeling”, aldus de lokale bewindsman.

De speeltuin maakt inmiddels een verwaarloosde indruk (foto: Han Verbeem)