Bergen op Zoom

Stadsspeeltuin Bergen op Zoom vanaf 20 april weer open

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Op zaterdag 20 april gaat de stadsspeeltuin weer open. De gemeente Bergen op Zoom begint deze week met werkzaamheden om de speeltuin aan de Boulevard gebruiksklaar te maken voor dit seizoen. Toegang tot de speeltuin is voorlopig gratis.

Omdat een aantal van de speeltoestellen aan het einde van hun levensduur is, wordt de komende tijd door de gemeente gewerkt aan het in orde brengen van de toestellen. Enkele speeltoestellen zullen daarom worden verwijderd. De veiligheid van de spelende kinderen staat immers voorop.

Toegang gratis

Mede vanwege het feit dat er minder toestellen in de speeltuin komen te staan, vindt de gemeente Bergen op Zoom dat er dit seizoen geen toegangsprijs meer betaald hoeft te worden voor de speeltuin. Vooralsnog zal tot het einde van het seizoen de toegang tot de speeltuin gratis zijn. Bezoekers mogen zelf eten en drinken meenemen en gebruik te maken van de aanwezige toiletten. De gemeente draagt zorg voor het openen van de speeltuin, het ledigen van de afvalbakken en het schoonhouden van de toiletten.

Tot en met de herfstvakantie in oktober kan de jeugd terecht in de speeltuin op de woensdag- en vrijdagmiddag en op zaterdag en zondag de hele dag. Op korte termijn zal de gemeenteraad geïnformeerd worden over de toekomst van de speelvoorziening aan de Boulevard.