Huijbergen

Stakke en Stieneke komen met theatervoorstelling: ‘Spannend, maar ook heel leuk’

Sita Kengen Sita Kengen

Wil de Jong en Monika Mielke stelen de show met hun alter ego’s Stakke en Stieneke. Het Huijbergse duo heeft al een aantal films gemaakt en gaat nu het theater in. “Dat is spannend, maar ook heel leuk”, vertelt De Jong. Met publiek uit de hele regio hebben ze al vele fans.

Stakke en Stieneke is een komisch duo dat korte, grappige filmpjes maakt. “We laten de mensen zien wat wij meemaken. Dat is echt lachen, want vaak gaat dat fout”, vertelt Mielke. Zij is in het dagelijks leven bedrijfsleidster van multifunctioneel centrum de Kloek in Huijbergen. Er wordt geen gebruik gemaakt van een draaiboek of repetities. “Het is echt improviseren. We hebben een idee en van daaruit gaan we meteen verder.” Ook burgmeester en wethouders krijgen regelmatig een rol in de video’s. Het duo bestond oorspronkelijk uit Stakke en Jakke, waarbij Jakke gespeeld werd door Peter Meesters. “Toen Peter stopte vroeg Wil mij of ik zijn nieuwe partner wilde worden. Ik heb volmondig ja gezegd”, zegt Mielke die al enige acteerervaring heeft. Ze heeft namelijk ooit bij de toneelclub in Rilland gezeten.

Rode draad

Het verhaal van Stakke en Stieneke bevat een rode draad. “Het begon toen Stakke bij mij in kwam wonen. Van daaruit zijn wij op zoek gegaan naar een nieuwe woonruimte, gingen we hobby’s zoeken, zijn we bij Kunst & Kitsch geweest en zo kan ik nog wel even doorgaan”, zegt Mielke. “We maken van alles mee.” Zodra ze hun pak aanhebben zitten ze helemaal in hun rol.

We hebben onze eigen merchandise

Stakke en Stieneke hebben vele fans. Die komen vooral uit Huijbergen, maar ook steeds meer uit de verdere omgeving. “We worden zelfs al op straat herkend en hebben onze eigen merchandise”, vertelt De Jong. Kennen mensen hem niet als Stakke, dan wel als freelance journalist en uitgever van het (K)walleke. Het duo krijgt het steeds drukker. “Van de vorige zomer tot aan de komende zomer hebben we zeker al vijftien uitnodigingen staan.”

Theatervoorstelling

Zaterdag 23 maart om 20.00 uur gaat het duo hun eerste theatervoorstelling opvoeren in het Kloosterhof, in Hoogerheide. Wat mensen volgens De Jong kunnen verwachten? “Vooral veel gelach.” Kaarten zijn te koop bij de Primera en het Kloosterhof in Hoogerheide en Mfc de Kloek in Huijbergen. Een kaartje kost vijf euro. “Zo’n eerste theatervoorstelling is erg spannend, maar we zijn er klaar voor.”

Wat de toekomst hen gaat brengen weten ze nog niet. “We zien wel waar dit naartoe gaat, misschien een eigen lied”, zegt Mielke. “Landelijk is de top, daarna het buitenland”, grapt de Jong terug.