Nispen

Stal Wagemakers in Nispen is met Trailpark hoogtepunt rijker

Maarten Elst Maarten Elst

NISPEN – Na een halfjaar hard werken is het Trailpark bij Stal Wagemakers in gebruik genomen. Bij het paardenkuuroord en pensionstal vlak buiten Nispen kunnen paarden en ruiters op het obstakelparcours van het Trailpark werken aan onder meer schriktraining, zelfvertrouwen en natuurlijke elementen waar paarden overheen zouden moeten kunnen stappen.

“Zelfvertrouwen. Zowel voor de paarden als voor de ruiters, maar misschien wel het belangrijkste: de combinatie. Dat is belangrijk”, stelt Marco Wagemakers van Stal Wagemakers. “We hebben bijvoorbeeld onderdelen met water. Nep water middels een blauw zeil, maar ook water dat weerspiegelt via de lucht. Zo kan het paard de angst van water overwinnen. We hebben brugelementen, op elk niveau hebben we wel iets voor paarden gemaakt.”

Working equitation

“Maar ook vrije trainingen en working equitation. Working equitation is bijvoorbeeld als je als ruiter al zittend op het paard poortjes of doorgangen opent”, vervolgt Wagemakers. “Onze klanten hebben mogen testrijden, ieder persoon met een paard is hier welkom.”