Bergen op Zoom

Stalen netten gestolen bij recreatiegebied De Heide in Bergen op Zoom

Maarten Elst Maarten Elst

In de nacht van maandag op dinsdag hebben nog onbekende dieven stalen netten gestolen bij recreatiegebied De Heide. De stalen netten waren bevestigd aan de loopbruggen die onlangs in het gebied zijn aangelegd. Deze loopbruggen zijn de eyecatcher voor het recreatiegebied de Bergse Heide. De gemeente Bergen op Zoom baalt enorm en heeft inmiddels aangifte gedaan.

Dinsdagochtend heeft een medewerker van de gemeente de diefstal ontdekt. “Inmiddels is een groot gedeelte van de bruggen met hekken afgezet en zijn ze niet meer te betreden”, schrijft de gemeente op haar sociale media. Door de diefstal is de gemeente voor enkele tienduizenden euro’s gedupeerd.

Aangifte gedaan

De loopbruggen zijn onderdeel van het project Landschappen van Allure. Hiervoor heeft de gemeente Bergen op Zoom indertijd een flinke subsidie van de provincie gekregen. Het geld voor nieuwe stalen netten voor de loopbruggen zal volgens de gemeente voor rekening van de Bergse burger komen. De gemeente heeft inmiddels aangifte gedaan. Vooralsnog is er nog niets bekend wie deze netten heeft ontvreemd.