Bergen op Zoom

Stank oude pand Meubelgigant aan Halsterseweg bijna verleden tijd

Maarten Elst Maarten Elst

Er lijkt eindelijk een eind te komen aan de stank bij het voormalige pand van de Meubelgigant aan de Halsterseweg in Bergen op Zoom. Pandeigenaren Stadlander en Hazenberg Bouw hebben buurtbewoners per brief uitgenodigd om begin juli de toekomstplannen gezamenlijk te bespreken. Het voormalige pand van de Meubelgigant, dat door omwonenden als ‘stinkpand’ werd bestempeld, wordt nog zo snel mogelijk gestript en vervolgens gesloopt. Binnen vier jaar hoopt men tussen de 16 en 20 woningen te realiseren aan de Halsterseweg.

Dat vertelt Willem Maas, directeur Vastgoed bij Stadlander. “Dit pand heeft een lange historie en is ooit ontstaan uit een samenwerking met een ontwikkelaar. Als je met zijn tweeën bent, ben je natuurlijk iets minder besluitvaardig”, vertelt Maas. “Gaandeweg, in 2008, kwam het pand leeg en zijn er gebreken ontstaan. Het bekendste is natuurlijk de stank. Daar bieden we onze excuses voor aan aan de buurtbewoners. We gaan ons naar hen aanspreekbaar opstellen en betrekken bij het plan. De bewoners hebben vrijdag een brief in de brievenbus ontvangen waarin ze worden uitgenodigd om bij een bijeenkomst aanwezig te zijn over onze toekomstplannen met dit perceel.”

’16 tot 20 woningen’

Als het aan woningstichting Stadlander ligt, verschijnen er binnen nu en vier jaar zestien tot twintig woningen aan de Halsterseweg. “Maar eerst pakken we de bron van overlast aan”, geeft Maas aan. “We gaan een asbesttest uitvoeren, het pand volledig strippen en sloopklaar maken. We zijn optimistisch, tegen het eind van dit jaar hopen we dat het pand gesloopt is. De stankoverlast hopen we zo snel mogelijk weg te werken.”

‘Buurtbewoners prikkelden ons’

De enige beer op de weg die beide pandeigenaren nog tegenkomen, zijn de verschillende wetten. “Er gaat nog wat tijd overheen, maar we gaan onze stinkende best doen om zo snel mogelijk hier te starten”, verzekert Maas. “De buurtbewoners hebben ons geprikkeld. En terecht. We willen het nu graag goedmaken en kijken wat in het perspectief van hen de beste oplossing is.”