Roosendaal

Start DrinkWater! campagne basisschool PC de Kroevendonk

Bij basisschool PC de Kroevendonk werd maandag het startschot gegeven

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Bij basisschool PC de Kroevendonk in Roosendaal klonk maandag het officiële startschot van de campagne DrinkWater! Met deze campagne gaat Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) inzetten op het aantrekkelijk maken van water drinken. Dit jaar komen er drie scholen in aanmerking om deel te nemen aan deze pilot.

De campagne werd feestelijk afgetrapt met leerlingen, ouders, verzorgers en leerkrachten van de basisschool. Een klein groepje kinderen mocht samen met de directeur van Waterlogic Robert Moorman en JOGG-regisseur Meike van Wezel de eerste waterflesjes vullen bij het gloednieuwe watertappunt in school. Alle leerlingen hebben een bidon ontvangen, zodat zij dagelijks gebruik kunnen maken van het watertappunt dat speciaal ontworpen is voor de basisscholen.

Doel van de campagne

Het doel van de campagne is om water drinken weer normaal en leuk te maken. Naast dat water overal makkelijk te verkrijgen is, is het in tegenstelling tot zoete dranken het voordeligst en het meest gezonde alternatief. Daarom hebben JOGG Roosendaal en verschillende organisaties en bedrijven uit regio Roosendaal de handen ineen geslagen om er voor te zorgen dat water drinken weer heel gewoon en aantrekkelijk wordt. Dit doet JOGG onder andere door te ondersteuning met watertappunten, bidons en watervoorlichtingen op scholen.