Geen regio geselecteerd

Start werkzaamheden aanloopstraten Nieuwe Markt in Roosendaal

Impressies van de nieuwe aanloopstraten naar de Nieuwe Markt © Gemeente Roosendaal

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De zogenaamde aanloopstraten naar de Nieuwe Markt in Roosendaal gaan op de schop. De gemeente wil de uitstraling van het marktplein doortrekken naar de straten die daar op uitkomen. Maandag starten de werkzaamheden met het aanpassen van de ingang van de parkeergarage.

Het aanpassen van de ingang van de parkeergarage behoort tot de eerste fase. Een deel van de werkzaamheden worden gecombineerd met het werk aan de centrumring. Vanaf de Nispensestraat krijgt de ingang van de parkeergarage roodkleurig printasfalt in klinkervorm. De voetpaden aan weerszijden van de in- en uitritten krijgen gebakken klinkers. Ook krijgt de in- en uitgang een gedeeltelijke overkapping. Hierdoor is er ruimte voor extra groen. Er worden boom- en plantvakken en zitelementen aangelegd. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met september.

Winkels gewoon bereikbaar

Tijdens het werk blijft er altijd één rijstrook van de parkeergarage open. De winkels aan de Nieuwe Markt blijven gewoon bereikbaar. Om problemen te voorkomen zet de gemeente Roosendaal extra verkeersregelaars in. In de avonduren regelen stoplichten boven en onder aan de toegang van de parkeergarage. Het verkeer richting het centrum wordt zoveel mogelijk naar andere parkeergarages geleid.

Vijf fasen

De aanloopstraten naar de Nieuwe Markt worden in vijf fasen aangepakt. Na de ingang van de parkeergarage worden Tussen de Markten, de Dokter van Dregtstraat, Raadhuisstraat  en Laan van België aangepakt. De verwachting is dat de werkzaamheden in april volgend jaar klaar zijn.