Roosendaal

Startsein voor nieuwe sportopleiding Roosendaal gegeven

Redactie Redactie

Roosendaal is een opleiding rijker. Vanaf vandaag kunnen studenten zich inschrijven voor de nieuwe mbo-niveau 3 en 4 opleiding Sport & Bewegen. Curio werkt samen met de gemeente en het Leisure Park in Roosendaal. Dit moet ervoor zorgen dat bedrijven potentiële collega’s in een vroegtijdig stadium aan weten te trekken.

Door: Vincent Krijtenburg en Roland Pijnen

Voorheen was een soortgelijke opleiding alleen maar te volgen in Breda. Nu hoeven studenten uit Roosendaal en omgeving minder ver te reizen. Het sluit aan bij het fitakkoord en de ambitie om Roosendaal sportiever en vitaler te maken.

Praktijk

Nicky Broos, voorzitter Leisure Park Roosendaal, is blij dat Curio de volwaardige opleiding gaat aanbieden en wil het gebied binnen 5 jaar naar een hoger niveau tillen. Want: “Jongeren die een mbo-opleiding volgen hebben een goede toekomst.” Curio gaat gebruik maken van de sportaccommodaties op het Leisure Park. Hiervoor tekende de ondernemer een intentieverklaring in een ruimte van zwembad De Stok.

Samenwerking met de praktijk staat centraal. Om deze reden zijn er afspraken gemaakt met verschillende praktijkplaatsen, zoals het gemeentelijk programma RSD FIT!, basisscholen en sportorganisaties.

Topsport & Breedtesport

Roosendaal en Curio zijn al actief op het gebied van topsport. Curio verzorgt sportopleidingen bij het Johan Cruijff College in Roosendaal. Het is een school gericht op topsporters. Met de komst van Sport en Bewegen is er nu ook aanbod voor de breedtesport. Sport en Bewegen is een volwaardige niveau 3 en 4 opleiding waar studenten naar behoefte worden opgeleid. Studenten brengen al hun uren door op het Leisure Park. In combinatie met theorielessen worden praktijklessen, zwemlessen en sportlessen gegeven.

Leerlingen worden opgeleid om sport- en bewegingsactiviteiten aan te bieden en deelnemers te begeleiden. “Voor beide richtingen is er voldoende werkgelegenheid”, vertelt projectleider Curio Sport & Bewegen Mark Bruurs. Tijdens de 3-jarige opleiding kiest de student profielen en keuzedelen. Na de opleiding is het de bedoeling dat iedereen breed inzetbaar is in de sportbranche.

Aanmelden

Vanaf augustus gaat de opleiding van start. Het eerste jaar is een basisjaar waarna kan worden gekozen uit een niveau 3 of 4 profiel. Curio verwacht het eerste schooljaar zo’n 50 studenten te verwelkomen. Als alle jaargangen bezet zijn zal de beroepsopleider naar schatting tussen de 150 en 300 studenten op leiden.