Bergen op Zoom

Statushouders mogelijk tot eind 2025 in BOZlust, in afwachting van ‘tussenopvang’

BozLust Bergen op Zoom

Bozlust, het voormalige Stayokay.

Han Verbeem Han Verbeem

Recreatiecomplex BOZlust, in de bossen buiten Bergen op Zoom, blijft mogelijk tot eind 2025 een opvanglocatie voor statushouders. De overeenkomst loopt 11 oktober van dit jaar af, maar voor de 49 aanwezige statushouders is dan vermoedelijk nog geen huurwoning beschikbaar. De gemiddelde wachttijd daarvoor bedraagt inmiddels zestien maanden. De eigenaar van BOZlust moet wel een aanvraag tot verlenging indienen, het Bergse college is bereid daaraan mee te werken.

De verlenging zou in afwachting zijn van nieuwe huisvesting voor vluchtelingen in Bergen op Zoom. Want het Bergse college wil een zogeheten ‘tussenopvang’ realiseren voor ongeveer 300 Oekraïners en 100 statushouders op één of meerdere -nog nader te benoemen- locaties in Bergen op Zoom. Het gaat om de Oekraïners die nu nog verblijven in Avondvrede, het vroegere politiegebouw aan de Jacob Obrechtlaan en hotel de Ram. Eind 2025  moet deze tussenopvang gereed zijn.

Omwonenden

Het Bergse college heeft nog deze week met de omwonenden en Buurtcollectief Lievensberg contact gehad over de  plannen voor de verlening van de opvang in BOZlust. “Tot dusver zijn er geen klachten geweest over de bewoners van BOZlust”, meldt het college.