Geen regio geselecteerd

Steenbergen wil 200 tot 300 asielzoekers opvangen

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De gemeente Steenbergen wil op verschillende plekken in de gemeente 200 tot 300 assielzoekers opvangen. Het college wil maandag tijdens een oordeelvormende vergadering dit voorstellen aan de raad.

 

Volgens een woordvoerder van de gemeente gaat het om voornamelijk gezinnen en is de opvang voor maximaal twee jaar. Het gemeentebestuur is verder van mening dat zij de maatschappelijke verantwoording moet nemen.

Er kunnen maandagavond maximaal 120 mensen aanwezig zijn bij de oordeelvormende vergadering. Aanmelden voor deze vergadering is tevens verplicht.

Bij een informatiebijeenkomst over de mogelijke komst van een AZC in Steenbergen, enkele weken geleden, kwamen bijna 700 mensen luisteren naar voor- en tegenstanders. De sfeer tijdens de bijeenkomst was grimmig en de gemoederen liepen hoog op.

De gemeente Steenbergen heeft nog geen officieel verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers ontvangen voor het realiseren van een azc of een opvanglocatie. Het college wil graag een standpunt innemen over de kwestie.