Steenbergen

Steenbergse VVD: alsnog praten met Wilders

Fractieleider Tineke Feskens

Herbert Kats Herbert Kats

De VVD afdeling Steenbergen wil dat de partij alsnog gaat praten met Geert Wilders. Nu al regeringsdeelname met de PVV uitsluiten is volgens fractieleider Tineke Feskens vreemd. Gedoogsteun uitspreken ook: “Je weet nog niet eens wát je gaat gedogen.”

De Steenbergse liberalen krijgen uit het hele land steunbetuiging voor het ‘nette’ signaal dat ze afgeven, zegt burgerraadslid Nicky Broos. Kern is ‘luid en duidelijk’ dat de lokale afdeling partijgenoten in het hele land oproept om in actie te komen. De VVD in Steenbergen wil een digitale ledenraadpleging over deze kwestie, staat in een brandbrief.

Nederland is nu eenmaal een coalitieland

Feskens zegt dat het voor het eerst is dat de afdeling zo ver gaat. “Wat gebeurt er nu?,  hebben we tegen elkaar gezegd. Als liberalen gooi je de deur niet dicht.” Broos: “Wij moeten altijd de intentie hebben om aan de knoppen te zitten. Volwaardig. Maar Nederland is nu eenmaal een coalitieland.”

Elkaar hóren

Met de PVV praten wil niet zeggen dat de VVD gaat meeregeren, benadrukken beiden. “Je moet elkaar willen hóren. Wat er dan uit komt is nog niet te zeggen”, geeft Feskens aan. De fractie in De Haag heeft uiteindelijk het mandaat om coalitiepartijen te vinden. Dat het gezien de verkiezingsuitslag ‘over rechts’ moet gaan, is volgens beide Steenbergse VVD’ers helder.

Waarom?

Naast lof voor lijsttrekker Dilan Yeşilgöz zijn er ook kritische woorden over het feit dat zij aangaf om niet onder Geert Wilders als premier te willen werken. “Waarom? Omdat de PVV te sterk groeide of omdat de VVD enkel de premier wil leveren”, staat in de brandbrief. ”Waar is de standvastige persoon die zich niet door emoties of externe gevoeligheden laat leiden”, klinkt het richting Yeşilgöz.