Bergen op Zoom

Stembus voor Top2000 bijna vast in smalle Bergse straten

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Luisteraars van Radio 2 stemmen deze week weer op de beste popliedjes voor de Top2000. Radio 2 ging dinsdagavond ook in Bergen op Zoom op stemmenjacht. Maar het was nog even spannend of de Top2000 Stembus het centrum van Bergen op Zoom wel kon halen. Het gevaarte paste nauwelijks door de smalle straatjes.

De Top2000 Stembus rijdt de hele week door Nederland om live radio te maken. Luisteraars kunnen bij de bus stemmen op hun favoriete popmuziek aller tijden. Dinsdagavond waren Radio 2 dj’s Frank van ‘t Hof en Wouter van der Goed in Bergen op Zoom. “We rijden deze week rond met de Top2000 Stembus, wat nogal een flinke bus is. En doordat het zo’n flinke bus is, hadden we redelijk wat problemen om hier Bergen op Zoom binnen te komen,” vertelt Van ‘t Hof.

Gered door kinderen

Het was even spannend of het wel goed zou komen. Totdat 2 kinderen de dj’s kwamen helpen. Van ‘t Hof: “We maken live in deze Stembus radio en we riepen op de radio ‘joh, we komen het centrum van Bergen op Zoom niet in’ en toen kwamen er meteen 2 kinderen onze kant op, op de fiets. En een hond. En die hebben ons uiteindelijk deze kant op begeleid. Dus dankzij de inwoners van Bergen op Zoom hebben we het toch allemaal op tijd gered.”

“Prachtige plek hier!”

Pepijn Kunst was 1 van die kinderen. Hij zag de grote Top2000 Stembus tobben om de stad in te komen. “Ze reden eerst langs de Dumphal, linksaf naar de Krabbenkooi. Daar reden ze voorbij en toen stonden ze stil. Omdat ze niet meer linksaf konden, omdat de bus te groot is. En toen heb ik een appje gestuurd van ‘kan ik komen helpen?’ en toen mocht ik helpen. En toen heb ik geholpen.” Tot grote tevredenheid van Van ‘t Hof: “Ik vind het echt een prachtige plek hier!”

Stemmen op Top2000 is traditie

Pepijn heeft natuurlijk ook meteen even gestemd op z’n favoriete nummers: Rollercoaster van Danny Vera, Mo Mamba van Sheck Wes en Bohemian Rhapsody van Queen. Ook Jaap van Elshout is naar de Stembus gekomen. “Ik stem ieder jaar, traditiegetrouw eigenlijk. Ik ga altijd met m’n ouders samen naar het Top2000 Café en dat is er gewoon ingegroeid van kleins af aan.”

Van Elshout is zelfs speciaal voor de Top2000 Stembus naar Bergen op Zoom gekomen. “Ik woon hier niet meer, maar ik zag dat ze langskwamen. En ik dacht ‘deze kans moet ik even niet missen’, dus gewoon eventjes op en neer gekomen naar hier. Om dit ook een keertje mee te maken.”

Nog tot en met zaterdag stemmen

Je kunt nog stemmen op je favoriete muziek aller tijden tot en met zaterdag 7 december. Je moet minstens 5 nummers kiezen en mag er maximaal 35. Stemmen kan op de website van NPO Radio 2. Of bij de Stembus natuurlijk. Die staat donderdagavond in Gemert, vrijdagochtend in Venlo, vrijdagavond in Almelo en zaterdagmiddag in Hilversum. De complete lijst met de 2000 beste popliedjes ooit wordt dit jaar bekend gemaakt op vrijdag 20 december. En dan uitgezonden vanaf eerste kerstdag tot en met oudjaarsavond.