Bergen op Zoom

Stichting ABBO zoekt nieuwe sponsoren voor Leerorkest: ‘subsidiemogelijkheden drogen op’

Niek de Bruijn Niek de Bruijn

Klassieke muziekinstrumenten vullen het het podium van theater De Maagd. Kinderen uit groep vijf en zes vormden daar woensdag het ABBO Leerorkest. De stichting ABBO stimuleert hiermee een brede talentontwikkeling bij elk kind. Om dit in de toekomst te kunnen blijven doen, zoeken ze naar een langdurige sponsor. “We willen niet steeds opnieuw een subsidieverstrekker moeten vinden.”

Kinderen kunnen nog tot aan schooljaar 2023-2024 kennismaken met een muziekinstrument. Het ABBO Leerorkest zoekt namelijk naar financiering, om de kosten te dekken. “Je kan subsidies vaak maar eenmaal ontvangen,” legt bestuurder Conny van Loenhout uit.

De stichting was onder andere afhankelijk van het Oranjefonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie. Met een aanvraag bij het VSBFonds kan een deel van schooljaar 2023-2024 nog gefinancierd worden. “We willen niet steeds opnieuw een subsidieverstrekker moeten vinden. De mogelijkheden raken opgedroogd.”

Rooskleurig

Daarom zoekt stichting ABBO naar een langdurige relatie met sponsoren, om het Leerorkest duurzaam voort te kunnen zetten. Ondertussen wordt er hard gewerkt om bedrijven en organisaties aan zich te binden, die culturele projecten, talentontwikkeling en actief burgerschap ondersteunen. “Daar zijn we tijdig mee gestart, dus het gaat lukken om te blijven draaien,” verwacht Van Loenhout.

De bestuurder ziet de toekomst in ieder geval rooskleurig in. “Het Leerorkest staat als een huis. Het draagvlak is enorm. Iedereen wil dit blijven aanbieden aan kinderen.”

Het concert voor volgend schooljaar staat in ieder geval al gepland. Op woensdag 19 april zit weer een groep enthousiaste leerlingen op het podium van De Maagd.