Roosendaal

Stichting JONG! Theater brengt deze kerst Kruimeltje op de planken

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Het Roosendaalse Stichting JONG! Theater brengt woensdag (Tweede Kerstdag) en donderdag Kruimeltje op de planken in theater de Kring. Het is het bekende verhaal over het Rotterdamse straatschoffie dat op zoek gaat naar zijn thuis.

Stichting JONG! Theater brengt al acht jaar aan het begin van de zomervakantie een geheel eigen vertolking van een sprookje. Afgelopen jaar was dat Aladdin en komend jaar wordt dat Pinocchio. En nu komt daar dus ook een kerstvoorstelling bij.

Eigen verhaal

Ook bij de productie van Kruimeltje probeert het theatergezelschap een eigen verhaal te vertellen. “Het is gebaseerd op het originele boek. Er zijn films en eerdere musicalversies van gemaakt. Wij hebben van alles wat invloeden meegenomen. Maar we proberen er een eigen verhaal van te maken, zoals bij alle Stichting JONG! producties”, vertelt Jasper van Overveld, muzikaal leider.

Toekomst

Van Overveld hoopt dat elke voorstelling leuker, beter en profesioneler wordt. “We zitten nog een beetje in onze oude kaders en proberen daar een goede weg in te vinden, bijvoorbeeld met nieuwe toestroom van mensen. Nu zijn wij aan het brainstormen om op een makkelijke manier een zo tof mogelijke voorstelling voor zoveel mogelijk mensen te maken.”

Meer informatie op www.stichtingjongtheater.nl