Roosendaal

Stichting JONG! Theater zingt Pinocchio tot leven

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De tijd van repeteren is voorbij, de voorstelling kan beginnen. De stichting JONG! Theater in Roosendaal zingt deze week Pinocchio tot leven in de gelijknamige musical.

De afgelopen maanden hebben de leden van JONG! enthousiast gewerkt en gerepeteerd om de musical Pinocchio op de planken te kunnen brengen. De voorstelling is weer helemaal door de leden van JONG! op maat gemaakt. Ze hebben zelf alles bedacht en ontwikkeld: van het script tot de muziek en van de decors tot de kostuums.

Houten pop komt tot leven

De musical Pinocchio gaat over een houten pop die tot leven komt. Een arme Italiaanse timmerman wil dolgraag een zoon. Een fee wil de verdrietige man helpen en wekt één van de timmermans poppen tot leven: Pinocchio. Maar Pinocchio kan alleen maar een echte jongen blijven, als hij een eerlijk leven leidt. Als hij terecht komt in een reizend circus met duistere figuren, valt het niet mee een goede jongen te blijven.

Speelschema

Pinocchio is de komende week te zien in de Grote Zaal van schouwburg De Kring in Roosendaal. De musical wordt nog gespeeld van woensdag 26 juni tot en met zaterdag 29 juni. De middagvoorstellingen zijn op woensdag en zaterdag, de avondvoorstellingen op donderdag, vrijdag en zaterdag. Op de website van JONG! kun je meer informatie vinden over Pinocchio en het speelprogramma. Een kaartje voor Pinocchio kost 15 euro.