Wouwse Plantage

Stichting Kindercarnaval de Mastepinne viert 44e verjaardag met jubileumfilm

Kitty Joachems in gesprek met oud hoogheden van Mastepinnelaand

Sven de Laet Sven de Laet

Feest in Wouwse Plantage. Stichting Kindercarnaval Mastepinne bestaat namelijk 44 jaar. En dat wordt gevierd met een speciale jubileumuitzending, die zondag in de Roosendaalse bioscoop in première gaat.

“Een hele poos geleden zijn we al gaan bedenken hoe we onze verjaardag kunnen vieren”, vertelt Erik van Turnhout, prins van Mastepinnelaand. “Wat zou er wel mogen en wat niet? Uiteindelijk hebben we contact opgenomen met ZuidWest TV, om samen een mooie uitzending te maken.”

En zo geschiedde. “Het is een soort talkshow geworden, waarin vier oud hoogheden worden geïnterviewd. Daarbij komen natuurlijk de nodige anekdotes en sterke verhalen voorbij. En dat aangevuld met oude foto’s en beelden.”

Op het witte doek

Het eindresultaat is dus zondag voor het eerst te zien in de bioscoop in Roosendaal. “Eerst dachten we aan het dorpshuis. Maar eigenlijk is het natuurlijk veel leuker op echt groot scherm.” Daar dachten blijkbaar meer mensen zo over. “We hebben straks zo’n 170 man in de zaal zitten. Daarmee zitten we helemaal vol. Kaartjes kopen lukt dus helaas niet meer.”

Maar mocht je de uitzending toch willen zien, niet getreurd. Op zaterdag (vanaf 10.00 uur) en zondag 27 februari (om 18.00 uur) zal de jubileumuitzending worden uitgezonden op ZuidWest TV.