Heerle

Stichting Kindercarnaval Heerle zet Prins Ruben op straat

Ruben Koevoet (links) als Puitelaandse leutvorst in het ZuidWest TV Prinsencafé

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

In Puitelaand, oftewel Heerle, is een relletje losgebarsten na een geëmotioneerd verhaal dat Ruben Koevoet op Facebook zette en rond mailde. Afgelopen woensdag was hij nog prins van Stichting KinderCarnaval Heerle. Inmiddels wil hij niets meer met die club en met name het bestuur ervan te maken hebben.

Het heeft hem een aantal dagen en slapeloze nachten gekost, vertelt Ruben. “Er was me door het bestuur van de stichting gevraagd langs te komen op woensdagavond. Ik ging er vanuit dat we het gingen hebben over de carnaval van 2021. Er zijn wat cafés dicht waar we bijeen kwamen en corona speelt het feest natuurlijk ook parten. Maar ik kreeg een héél ander verhaal te horen.”

Niet de juiste uitstraling

Die avond werd hem verteld dat het bestuur niet vindt dat hij een goede prins is, vertelt Koevoet. “Blijkbaar sta ik te veel tussen de mensen en straal ik niet genoeg gezag uit. Heel vreemd, er is me nooit eerder zoiets gezegd. Ineens was de boodschap dat het klaar was.” Inmiddels is hij er redelijk rustig onder en wil hij met een positieve blik naar de toekomst kijken. De liefde voor carnaval lijdt er in ieder geval niet onder. “Ik heb geen zin meer om met die club te maken te hebben maar hoop wel dat het Puitelaandse feest voort blijft bestaan.”

Waarom dan die lange tekst op Facebook en die persoonlijk bericht aan onder meer de leden van de stichting? “Daar heb ik eerst een paar dagen over nagedacht en het bleef me hoog zitten dat een bestuur dit zo éénzijdig beslist. De overige leden wisten nog van niets, dat vond en vind ik raar.” Inmiddels staat de teller van het aantal reacties voorbij de 500, vertelt de ex-prins. Op Facebook maar ook per e-mail en in appjes of mondeling: “Ik krijg alleen maar steunbetuigingen, mensen snappen niets van de keuze van het bestuur.”

Wel degelijk besproken

Namens de stichting reageert medevoorzitter (het is een duobaan) Colinda Janssen. Volgens haar was het Rubens eigen keuze om per direct op te stappen. “Wij wilden onze leden, samen met hem, maandagavond informeren tijdens een vergadering. We betreuren de commotie en willen er geen moddergooien van maken.” Ze legt uit dat er wel degelijk met Koevoet is gesproken over hoe hij z’n rol als prins invulde. “Het verhaal op Facebook is zijn waarheid en mogelijk heeft hij het ook echt zo ervaren. Daar publiekelijk op reageren, door bijvoorbeeld een functioneringsverslag naar buiten te brengen, doen we niet. We gaan eerst onze leden bijpraten. Die krijgen van ons echt wel wat meer te horen over wat er speelde.”