Wouw

Stijn stuit op kangoeroe in straat en wil ‘m vangen: ‘Dat beest is zo snel’

Kangoeroe of wallaby, heb jij 'm gezien? (foto: Pexels, niet de kangoeroe die in Wouw is gezien.)

bron: Omroep Brabant bron: Omroep Brabant

Stijn Boeijen uit Wouw stond woensdagavond raar te kijken toen hij met z’n zoontje wilde gaan voetballen. Hij stond midden op straat oog in oog met een kangoeroe. “Ik dacht, wat zie ik nou? Is het een hond, of een kat? Maar het bleek een kangoeroe die hier door de tuinen springt.”

Stijn stapte die avond de deur uit om met zoon Siebe naar de voetbaltraining te gaan. Zijn vriend Roger en zoon Gijs kwamen op dat moment ook door de straat gefietst en zij stonden al even vreemd te kijken.

“Ik vond wel dat we er iets mee moesten, dus hebben we geprobeerd om ‘m te vangen. Onze zoons zijn er nog achteraan gegaan, maar dat beest is zo snel.”

Eenmaal aangekomen bij de voetbalclub van Wouw vertelden ze wat ze op straat hadden gezien. “Maar we werden niet geloofd.” In alle hectiek probeerde Stijn nog wel beeldmateriaal te maken, maar dat mislukte.

Het dier zou zijn ontsnapt bij een inwoner van Wouw en volgens Stijn is het dier donderdagochtend nog altijd niet gevangen. Bij de politie is een aantal meldingen binnen gekomen van het loslopende dier, maar er zou volgens een woordvoerder geen sprake zijn van gevaarlijke situaties. Het is aan de eigenaar om het dier te vangen.

Het dier van een halve meter hoog zou overigens even goed een wallaby kunnen zijn: “Veel mensen zien het verschil niet”, meldt de politie aan Omroep Brabant.