Geen regio geselecteerd

Stoere oprolbare brug verbindt centrum met Stadsoevers

© Gemeente Roosendaal

Redactie Redactie

Begin 2020 zou hij er moeten liggen, de gele brug die het centrum van Roosendaal en de nieuwe wijk Stadsoevers met elkaar verbindt. Hij wordt 29 meter lang, aan iedere kant vier meter breed en rolt als hij open gaat zeker achttien meter de kade op.

De gele stalen brug over de Vliet moet volgens de ontwerpers echt veel mensen trekken. Die brug moet halverwege de bestaande overgang in de Jan Vermeerlaan en de aan te leggen zwaaikom bij de Wethouder Lanenstraat komen te liggen. Aan de uiteinden en in het midden komen zitjes. Het gaat om een zogenaamde rolbrug die ontworpen is door architect Laurens de Boer samen met landschapsarchitect Donald Marskant.

Nog dit jaar beginnen de werkzaamheden aan de oevers, die moeten worden aangepast en de verwachting is dat begin 2020 de brug voor het eerst overgestoken kan worden. Die brug moet behalve een extra oversteek van de Vliet ook zorgen voor een snellere verbinding vanuit de nieuwe wijk naar het station. Omdat de brug vlak is hoeven fietsers niet tegen een helling op te zwoegen. De brug schuift als het ware de kade op om boten en andere recreanten te laten passeren.