Bergen op Zoom

Stoned en zonder rijbewijs achter het stuur: man (36) raakt auto kwijt

Maarten Elst Maarten Elst

Woensdagavond 5 augustus is een 36-jarige autobestuurder uit Woerden bij een controle binnen de gemeentegrenzen van Bergen op Zoom tegen de lamp gelopen. De man had geen rijbewijs en reed, zo bleek bij de controle, onder invloed van drugs. In de auto hebben agenten eveneens een kleine hoeveelheid anfetamine en GHB aangetroffen. Het was niet de eerste keer dat de 36-jarige man uit de provincie Utrecht werd aangehouden voor rijden zonder rijbewijs. Zowel het voertuig als de verdovende middelen zijn in beslag genomen, de bestuurder kreeg een rijverbod van 24 uur.

De politiecontrole vond woensdagavond plaats op Laageinde, ter hoogte van de A4 bij afslag Halsteren. De 36-jarige bestuurder van de auto, een 36-jarige man uit Woerden, werd gestopt en bleek geen rijbewijs te hebben. Bij het controleren van de auto ontdekten de agenten een kleine hoeveelheid amfetamine en een flesje GHB.

Niet de eerste keer

De drugs is direct in beslag genomen. De man is een bekende van de politie, uit onderzoek bleek dat hij al meerdere keren was veroordeeld voor het rijden zonder rijbewijs. Agenten namen ter plaatse contact op met de Officier van Justitie die besloot dat de auto waarin de man reed in beslag moest worden genomen.

Uit de speekseltest die werd afgenomen bleek dat de man onder invloed was van de verdovende middelen amfetamine en methamphetamine. Op het politiebureau heeft een arts eveneens bloed afgenomen van de 36-jarige Woerdenaar wat zal worden onderzocht bij het Nederlands Forensisch Instituut. Als de uitslag bekend is neemt de Officier van Justitie een besluit over de verdere afhandeling van de zaak.

Rijverbod

De Woerdenaar heeft een rijverbod van 24 uur opgelegd gekregen. Dit verbod geldt volgens de politie voor alle voertuigen waarvan de 36-jarige man de hoofdbestuurder van zou kunnen zijn. Donderdagavond 6 augustus, pas na het aflopen van het verbod, zou de Woerdenaar weer gebruik kunnen maken van een landbouwvoertuig of fiets waar geen rijbewijs voor nodig is.