Geen regio geselecteerd

Storm laat spoor van vernieling achter in West-Brabant

© Shutterstock

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De westerstorm van donderdag heeft voor flinke problemen gezorgd in onze regio. Bomen die omwaaiden, daken die werden vernield en treinen die niet meer reden. De storm begon donderdagochtend bij de kust, daar werd een windkracht 11 gemeten. Hieronder een overzicht.

Op de A17 bij Standdaarbuiten waaide een vrachtwagen om. Dat gebeurde in de richting van Roosendaal. Er raakte niemand gewond, wel stond er een lange file.

In Roosendaal waaide een boom om aan de Westelijke Havendijk. Een deel kwam terecht op een boot die aan de waterkant lag. Bij het tankstation TinQ aan de Van Beethovenlaan raakte het dak zwaar beschadigd.

Ook in Bergen op Zoom waaide er een flink aantal bomen om. Aan de Rijtuigweg-Zuid gingen zes kastanjebomen tegen de vlakte. Wethouder Patrick van der Velden kwam persoonlijk polshoogte nemen. Hij heeft bewoners beloofd dat de eerste rij bomen aan de huizenkant zo snel mogelijk wordt gekapt. Bij de Markiezaat Container Terminal waren zeventien grote containers omgewaaid. De laad- en loswal werd tijdelijk afgesloten.

In Steenbergen waaide een groot gedeelte van het dak van basisschool Maria Regina. De school besloot in overleg met de hulpdiensten de deuren te sluiten. Ouders van leerlingen zijn gemaild en gebeld om de kinderen op te halen. In de tussentijd werden ze opgevangen in de hal van het gemeentehuis wat pal naast de school ligt.

Aan de Onderstal in Hoogerheide ging een deel van de VIP-tent van de Grote Prijs Adrie van der Poel de lucht in. Volgens voorzitter Jan Prop raakte niemand gewond. De schade is aanzienlijk. Prop zegt tegen BN De Stem dat het leek alsof er een orkaan uit de polder kwam. De Grote Prijs Adrie van der Poel wordt in het weekend van 27 en 28 januari verreden in Hoogerheide.

De politie Zeeland en West-Brabant liet donderdag op Twitter weten een van de drukste dagen ooit gehad te hebben. Tussen 09.00 uur en 12.00 uur kwam er in totaal 1.500 meldingen binnen.