Roosendaal

Straatstenen bij Stadskantoor hergebruikt op de Markt in Roosendaal

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Roosendaal gaat de oude straatstenen die nu nog bij het Stadskantoor liggen, hergebruiken op de Markt. De verbouwing van het gemeentehuis begint volgend jaar, maar de straatstenen gaan er deze week al uit.

De gemeenteraad van Roosendaal wil dat de renovatie van het Stadskantoor milieuvriendelijk wordt gedaan. Daarom worden oude bruikbare materialen opnieuw gebruikt. Soms kan dat op dezelfde plek, dus in het nieuwe HUIS van Roosendaal (de nieuwe naam voor het gemeentehuis). Als dat niet kan, zoekt de gemeente een andere plek voor deze materialen. Dat kwam nu goed uit.

Olie gelekt uit kermisattractie

Tijdens de kermis heeft één van de attracties olie gelekt. Die plek op de Markt is hierdoor vervuild. De gemeente moet zo’n 200 vierkante meter vervuilde grond schoonmaken. Ook de straatstenen zijn vuil geworden door de olie en moeten worden vervangen. De stenen bij het stadskantoor blijken precies dezelfde klinkers te zijn als op de Markt. Die kunnen nu dus worden hergebruikt en dan is er geen nieuwe bestrating nodig.

Tijdelijke bestrating bij Stadskantoor

De straatstenen worden donderdag en vrijdag verhuisd van het Stadserf naar de Markt. Een deel van het binnenterrein voor de ingang van het Stadskantoor is daarom afgesloten. Het Stadskantoor blijft wel goed bereikbaar. De gemeente legt tijdelijke, goedkope bestrating terug, zodat het binnenterrein ook de laatste 2 maanden voor de verbouwing te gebruiken is.