West-Brabant

Streekomroep ZuidWest genomineerd voor titel Omroep van het Jaar 2021

Directeur Maarten van den Boom in het decor van ZuidWest Update

Directeur Maarten van den Boom

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Streekomroep ZuidWest maakt kans op de titel Omroep van het Jaar 2021. We zijn één van de negen genomineerden voor de prijs. De andere kanshebbers zijn Dtv Nieuws, Omroep Venlo, OOG Groningen, OPEN Rotterdam, REGIO8, RTV Maastricht, RTV NOF en WOS. We worden beoordeeld op het nieuwsaanbod op internet, radio en tv, de programmering en de samenwerking met andere omroepen en organisaties.

De titel Omroep van het Jaar is onderdeel van de Lokale Media Awards. Er zijn prijzen te winnen voor audio, video, nieuws, innovatie en presentatietalent. En natuurlijk die van Omroep van het Jaar. Directeur Maarten van den Boom van Streekomroep ZuidWest is blij met de nominatie. “Dit bewijst dat we op de goede weg zijn. En dat we na 52 jaar nog springlevend zijn en er toe doen,” constateert hij tevreden.

“Opsteker voor al onze medewerkers”

ZuidWest is de oudste lokale omroep van Nederland en nog steeds volop in beweging. “We hebben tegenwoordig natuurlijk een pilotproject voor samenwerking met Omroep Brabant en de NOS. Al met al maken we een flinke groei door,” vertelt Van den Boom. “We zijn een verbindende factor voor de regio. Dat bleek ook goed tijdens corona: mensen wisten ons te vinden.” Dat ZuidWest nu genoemd wordt bij de negen beste streek- en lokale omroepen van Nederland doet hem goed. “Het is een opsteker voor al onze medewerkers!”

De laatste winnaar van de titel Omroep van het Jaar was 1Twente, in 2019. Vorig jaar is de prijs niet uitgereikt vanwege de coronacrisis. Alle genomineerden presenteren zich op woensdag 19 mei aan de vakjury. En die maakt op vrijdag 11 juni, tijdens de Lokale Media Awards, bekend wie er in de prijzen vallen. Dan worden de winnaars van de verschillende categorieën bekend gemaakt en de winnaar van de titel Omroep van het Jaar. Dat gebeurt live vanuit Beeld en Geluid in Hilversum. De presentatie is in handen van Mick Smits, die in 2019 de prijs won voor Presentatietalent.