Bergen op Zoom

Streekomroep ZuidWest krijgt 3.333 euro van softwarebedrijf ANVA

Doniek Franken (links) overhandigt cheque aan Maarten van den Boom

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Softwarebedrijf ANVA uit Bergen op Zoom heeft Streekomroep ZuidWest een cheque gegeven van 3.333 euro. ANVA wil organisaties en bedrijven helpen goed door de coronacrisis heen te komen. De streekomroep gaat het cadeau gebruiken om de studiolampen te vervangen met LED-verlichting. Hierdoor kunnen we milieuvriendelijker werken en besparen op de energiekosten.

Door: Bianca van Vugt

Streekomroep ZuidWest heeft een cheque uitgereikt gekregen van 3.333 euro. Het cadeau is van softwarebedrijf ANVA uit Bergen op Zoom. Doniek Franken, medewerker van ANVA en vrijwilliger bij ZuidWest, kwam de cheque persoonlijk overhandigen. En dat gebeurde in de tv-studio, bij het decor van het nieuwsprogramma Update. Want dat is één van de programma’s die profijt gaat hebben van het cadeau.

Van hete energieslurpers naar LED-lampen

Maarten van den Boom, directeur van ZuidWest, is blij met de gulle gift van ANVA. “Wat een bedrag! Namens heel de omroep wil ik jullie dan ook van harte bedanken.” Hij gaat het geld gebruiken voor nieuwe studiolampen. “De omroep heeft al een tijd lang de wens om haar tv-studio qua licht te verduurzamen, met andere woorden om de ‘oude’ warmteproducerende en energievretende studiolampen te vervangen voor LED verlichting,” aldus Van den Boom. “Omdat dit voor ons om een flinke investering gaat, is deze wens keer op keer vooruit geschoven. Jullie cheque willen we specifiek voor dit doel gaan inzetten.”

ANVA heeft de afgelopen week duizenden euro’s verdeeld over meerdere organisaties, goede doelen en kleine bedrijven. “Veel bedrijven en organisaties hebben last van de coronacrisis,” legt Franken uit. “Zelf hebben we er nog weinig last van, dus we vonden het belangrijk een steentje bij te dragen en anderen te helpen.” Medewerkers van de twee vestigingen in Amersfoort en Bergen op Zoom mochten suggesties doen en Franken wees ANVA op ZuidWest.

Welverdiend voor extra werk tijdens coronacrisis

Het softwarebedrijf vond een bijdrage voor onze streekomroep welverdiend. “Vooral als je kijkt naar het begin van de coronacrisis en hoeveel extra’s ZuidWest toen heeft gedaan,” legt Franken uit. “Maar er was bijvoorbeeld ook een leuk initiatief voor eenzame ouderen. Die gingen langs verpleeghuizen om muziek te maken en hebben van ons ook een bijdrage gekregen voor de onkosten.”

En als je je afvraagt, waarom het zo’n heel specifiek bedrag van 3.333 euro is geworden: “Uiteindelijk hadden we nog drie goede doelen en nog 10.000 euro,” lacht Franken. “Toen hebben we het gewoon maar eerlijk verdeeld en hebben ze alledrie wat gekregen.”