Geen regio geselecteerd

Streekvervoer ligt zeker tot en met vrijdag plat

Het busstation in Bergen op Zoom ligt er verlaten bij © ZuidWest Update

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Mensen die afhankelijk zijn van het streekvervoer, staan de komende dagen voor een grote uitdaging. Vrijwel alle bussen in de regio rijden niet vanwege een landelijke staking. En die staking duurt zeker tot en met vrijdag.

Buschauffeurs voeren al langer actie voor een betere cao. Dit deden ze de afgelopen maanden al met regionale stakingen. De chauffeurs willen een hoger loon, minder werkdruk en extra pauzes.

De vakbonden onderhandelen al maanden met werkgevers. Alleen die willen niet over de brug komen en zeggen dat er geen geld is. Daarom denkt FNV dat de staking na het weekend gewoon doorgaat. “Natuurlijk vinden de chauffeurs het vervelend voor de reizigers. Heel vervelend. Maar ze jakkeren en jagen altijd maar door, alles voor de passagier. Dat kan echt niet langer zo, dus de staking is echt nodig”, zegt regiobestuurder Marlies Peeters van Streekvervoer FNV tegen Omroep Brabant.

Het is niet bekend hoe lang reizigers last hebben van de staking. Vakbond CNV laat weten te staken tot en met vrijdag en daarna bekijkt of er meer acties nodig zijn. FNV heeft aangekondigd te staken voor onbepaalde tijd.