Roosendaal

Streep door Draai Draait Door: geen vergunning door aangescherpte maatregelen

De Draai van de Kaai ging in 2019 voor het laatst door. © Christian Traets

Redactie Redactie

De wielerwedstrijd zou al niet doorgaan, maar nu is ook het tweedaagse muziekprogramma De Draai Draait Door – de vervanger van de Draai van de Kaai – afgelast. Dat maakte de organisatie donderdag bekend. Door de aangescherpte coronamaatregelen geeft de gemeente Roosendaal geen vergunning meer af.

“Vandaag (15 juli, red.) blijkt definitief dat de Draai van de Kaai niet door kan gaan op 24 en 25 juli”, laat de organisatie in een schriftelijke reactie weten. “Als gevolg van de landelijke corona-ontwikkelingen heeft de Rijksoverheid afgelopen vrijdag in de persconferentie nieuwe maatregelen getroffen. Vanwege die nieuwe maatregelen heeft de organisatie van de Draai van de Kaai vandaag van de gemeente vernomen dat de vergunning voor het evenement niet afgegeven kan worden, zoals deze is ingediend.”

We zien geen mogelijkheden om het event veilig te laten plaatsvinden

De organisatie baalt enorm van de opgelegde maatregelen van de Rijksoverheid, maar geeft aan niets anders te kunnen doen dan neerleggen bij het besluit. “Eerder was al duidelijk dat het evenement, net als in 2020, niet in zijn volle omvang kon plaatsvinden zoals we dat al 40 jaar organiseren. In goed overleg met de gemeente hebben we voortdurend constructief gekeken naar wat wel mogelijk was binnen de beperkingen. We kwamen daarbij destijds tot de conclusie dat het entertainment, met een beperkt aantal bezoekers, kon doorgaan middels het “testen voor toegang”.

“Wij hebben afgelopen weken enorm hard gewerkt om een veilig evenement weg te zetten binnen de kaders van ‘testen voor toegang'”, vervolgt de organisatie. “Binnen de huidige landelijke maatregelen zien wij als organisatie, samen met gemeente Roosendaal, geen mogelijkheden meer om het event veilig te laten plaatsvinden.

Snel informatie over afhandeling tickets

Op zaterdag 24 en zondag 25 juli zou het muziekfestival plaatsvinden op het Kadeplein. Daar zouden onder andere Tino Martin, Mental Theo en Ch!pz optreden. Daar gaat nu dus een streep doorheen. Mensen die al een kaartje gekocht hadden, krijgen binnenkort een meer informatie over de afhandeling. “De mensen die een ticket hebben gekocht krijgen allemaal bericht over de afhandeling hiervan. Wij danken alle trouwe bezoekers die al een ticket hadden gekocht voor hun vertrouwen in ons”, aldus het organiserende comité.