Hoogerheide

Streep door wereldbeker veldrijden in Hoogerheide

Archieffoto ZuidWest TV

Raymon Mens Raymon Mens

De kalender van de wereldbeker veldrijden voor komend seizoen wordt steeds kleiner. De internationale wielrenunie UCI meldt dat de crossen van Hoogerheide en het Zwitserse Villars niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen.

Van de oorspronkelijk geplande veertien wereldbekerwedstrijden zijn er op dit moment nog maar zes over. De cross in Hoogerheide stond in het weekend van 23 en 24 januari op het programma. In Villars zouden de veldrijders in het weekend van 16 en 17 januari in actie komen. 

Veel wereldbekercrossen geschrapt

De afgelopen weken werden al de wereldbekercrossen van Diegem (27 december), Koksijde (22 november) en het Franse Besançon (29 november) afgelast. Terwijl in een veel eerder stadium al duidelijk werd dat de overtocht naar de Verenigde Staten, voor de eerste manche in Waterloo, en Ierland (Dublin) niet door zou gaan. Ook de Scheldecross van Antwerpen viel in een vroeg stadium af.

De UCI laat weten dat de cross in het Belgische Zonhoven (13 december) vooralsnog doorgaat, maar dat daarover gesprekken lopen. In samenwerking met Flanders Classics werkt de UCI nu aan een nieuwe wereldbekerkalender. Die wordt zo snel mogelijk bekendgemaakt.

Deze wedstrijden gaan vooralsnog door

De kalender voor de wereldbeker veldrijden ziet er voor nu als volgt uit. Alle data zijn nog onder voorbehoud, want meer annuleringen en aanpassingen worden verwacht.

  • 1 november: Overijse (België)
  • 15 november: Tábor (Tsjechië)
  • 6 december: Wachtebeke (België)
  • 13 december: Zonhoven (België)
  • 20 december: Namen (België)
  • 3 januari: Hulst (Nederland)