Nispen

Streep door Wielerronde van Nispen: ‘Een moeilijk besluit’

De elite en beloften tijdens de Wielerronde van Nispen in 2017 © Louis van Pul

Sven de Laet Sven de Laet

Nadat eerder al de Hel van de Pin en het Wouws Wielerweekend werden afgelast, gaat nu ook een streep door de Wielerronde van Nispen. Volgens de organisatie is het met de nog altijd geldende coronamaatregelen niet haalbaar om het evenement door te laten gaan.

Ze hadden er nog zoveel vertrouwen in bij het Wielercomité. “Uitstel is geen afstel. Dat was de gedachte achter het besluit om de Wielerronde van Nispen te verplaatsen van zondag 4 juli naar zondag 3 oktober. Met alle positieve berichten die op dat moment vanuit de overheid en via de landelijke media naar buiten kwamen, was er een rotsvast vertrouwen dat het verplaatsen een goed besluit was. En dat in oktober dan ook weer een oude vertrouwde versie van het evenement georganiseerd kon worden.”

Nu concludeert de organisatie dat het tegendeel helaas waar is. “Na uitgebreid overleg met diverse partijen, waaronder ook de gemeente Roosendaal, blijkt de onzekerheid over de geldende maatregelen in oktober een zeer lastige situatie. Wat de maatregelen ook zijn, we zullen als wielercomité alle maatregelen moeten handhaven en dat voor het gehele evenemententerrein. Dat evenemententerrein beslaat bijna de gehele dorpskern van Nispen. Dit zorgt voor een te grote druk op de groep vrijwilligers en resulteert in een onhaalbaar scenario om tot een succesvolle organisatie te komen.”

Verplaatsen geen optie

Ook het verplaatsen van de Wielerronde naar een afgesloten plek zonder publiek was geen optie. “Op die manier wordt teveel afbreuk gedaan aan hetgeen waar de Wielerronde van Nispen voor staat: het organiseren van een gezellige en sportieve dag voor de gehele lokale bevolking.”

De organisatie richt zich nu op volgend jaar. “Ondanks dit moeilijke besluit hebben we er als bestuur alle vertrouwen in dat we in 2022 weer een reguliere wedstrijddag kunnen organiseren in de dorpskern. Dan zal de Wielerronde van Nispen voor de 40e keer binnen de dorpskern plaatsvinden.”