Geen regio geselecteerd

Strijd tussen bewoners en komst nieuwe flat blijft aanhouden

Redactie Redactie

De bewoners van de nieuwbouwwijk Schelde Vesting dreigen stappen te ondernemen naar de Raad van state vanwege de bouw van woontoren ‘Op de Weele’. Ze willen zelfs de bouw, als deze in mei van start gaat, laten stilleggen.

Projectontwikkelaar Marcel Simons baalt van de negatieve reacties en de argumenten die bewoners aandragen, zoals schaduwwerking, aantasting van de privacy, toename van parkeerdruk en waardevermindering. Hij wil aantonen dat het niet tot last is van de omwonenden.

Een gesprek met wethouder Patrick van der Velden hebben de bewoners nog niet gevoerd. Als het gaat over hoe het zover heeft kunnen komen, hebben de bewoners daar ook geen behoefte meer aan. De gedupeerde bewoners willen alleen praten met de wethouder als hij aanpassingen gaat doen aan de bouw. De omwonenden vinden drie of vier woonlagen niet erg. Wethouder Van der Velden ziet graag dat het gebouw zeven woonlagen krijgt en dat gaat te ver volgens de gedupeerden. 

Als grootste angst zeggen de omwonenden bang te zijn voor hun privacy. Daarop antwoordt Marcel Simons: “Tuurlijk kijken de appartementen uit op de huizen en tuinen. Dat ga ik niet ontkennen. Maar de wijk is dusdanig in hofjes gebouwd dat er al sprake is van verminderde privacy.”