Bergen op Zoom

Studenten ROC trekken in bij Ravelijnflat

© ZuidWest Update

Redactie Redactie

Studenten van het ROC West-Brabant gaan intrekken in de Ravelijnflat. De studenten huren een flat voor 375 euro per maand en ze helpen de bewoners een handje. Het project van ROC Zorgboulevard en Stadlander gaat 1 november van start.

Vanaf de start zullen twee appartementen in de Ravelijnflat ingericht worden voor studenten. De bewoners zorgen in principe voor zichzelf, maar krijgen af en toe een steuntje in de rug. De studenten kunnen helpen met de boodschappen of een stukje wandelen met een van de ouderen. Het is de bedoeling dat de ouderen de studenten weten te vinden. Er is veel animo voor de woonplek in het centrum van de stad, want er is vraag naar verschillende soorten studenten.

Zelfstandig blijven

“Er is ruimte voor ICT-studenten die ouderen helpen met hun computer of televisie of studeten van de hotelschool die een gezonde maaltijd kunnen koken”, geeft Peet Voorheijen, projectleider aan. Er is bewust gekozen voor de Ravelijnflat. Omdat tot eind 2016 Tante Louise de ondersteuning overliet aan Avondvrede. Avondvrede is inmiddels gesloten en de Ravelijnflat is een ‘normaal’ wooncomplex geworden. Voor de bewoners zal het project spannend worden. “Ze willen zelfstandig blijven, zelf de regie houden. Maar dat komt goed. Wij hopen het woongenot voor de bewoners te kunnen vergroten”, sluit Voorheijen af.