Roosendaal

Studiezaal gemeentearchief Roosendaal vanaf 1 april gesloten

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Het gemeentearchief van Roosendaal gaat per 1 juli op in het West-Brabants Archief in Bergen op Zoom. Ze gaan samen met het Regionaal Archief West-Brabant en de Archiefdienst Bergen op Zoom. In verband met verhuiswerkzaamheden sluit de studiezaal van het gemeentearchief van Roosendaal per 1 april de deuren. Het is dan niet meer mogelijk om in Roosendaal de gemeentelijke archieven in te zien.

Voor genealogisch en historisch onderzoek en het inzien van dossiers kan je vanaf 6 juli weer terecht in het nieuwe West-Brabants Archief in Bergen op Zoom.

Het aanschaffen van publicaties van het gemeentearchief van Roosendaal blijft wel mogelijk in het archiefgebouw op de Markt 35 in Roosendaal. Voor kopieën van bouwtekeningen kan je terecht bij het stadskantoor van Roosendaal.

Na de verhuizing van het gemeentearchief van Roosendaal naar Bergen op Zoom wordt in het Tongerlohuys in Roosendaal het Historisch Informatie Punt gevestigd. Daar kunnen bezoekers terecht met al hun vragen over archiefzaken. Het Historisch Informatie Punt opent naar verwachting in september 2016 de deuren.