Bergen op Zoom

Stuw en krooshekreiniger bij Nieuwe Vesting in gebruik genomen

© Gemeente Bergen op Zoom

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Wethouder Patrick van der Velden van de gemeente Bergen op Zoom en Niels Mureau van waterschap Brabantse Delta hebben donderdagmiddag de krooshekreiniger in de wijk Nieuwe Vesting inwerking gesteld.

De Nieuwe Vesting kent vele waterpartijen. Het gedeelte van De Zoom tussen de Smitsvest en de Van Gorkumweg wordt samengevoegd met deze waterpartijen. En om er voor te zorgen dat er geen rommel uit De Zoom het water in komt, staat er tussen de waterpartijen een krooshek. Dit hek vangt bijvoorbeeld drijfhout, riet en grote stukken plastic op. Eens in de zoveel tijd moet dit verwijderd worden. Dat gebeurt door de krooshekreiniger.

Beweegbare stuw

De beweegbare stuw regelt het waterniveau. Waterschap Brabantse Delta kan deze stuw op afstand bedienen. Valt er extreem veel regen, dan kan dat versneld afgevoerd worden. Is het een lange tijd droog, dan kan het water langer vastgehouden worden.

Waterschap Brabantse Delta en de gemeente Bergen op Zoom hebben samen 600.000 euro gestoken in de nieuwe stuw en krooshekreiniger.