Hoogerheide

Subsidie voor Woensdrechtse verenigingen automatisch verlengd

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Verenigingen in de gemeente Woensdrecht hoeven geen nieuwe subsidie aan te vragen. Ze krijgen gewoon nog een jaar hetzelfde bedrag als in 2020. Het is voor verenigingen lastig om te vergaderen in coronatijd en hierdoor is de aanvraag voor subsidies ook in de knel gekomen. De gemeente Woensdrecht heeft besloten de clubs te helpen door een nieuwe aanvraag uit te stellen tot volgend jaar.

Door: Bianca van Vugt

Verenigingen in de gemeente Woensdrecht hoeven niet bang te zijn dat ze subsidie mislopen. De gemeente heeft besloten de bestaande bedragen gewoon nog een jaar extra uit te betalen. De clubs hoeven dat niet aan te vragen, ze krijgen gewoon dezelfde subsidie onder dezelfde voorwaarden. Begin 2022 krijgen ze te horen wat ze moeten doen voor de nieuwe aanvraag.

Geen vergaderingen door coronamaatregelen

In de gemeente Woensdrecht geldt een subsidieaanvraag voor vier jaar, zodat verenigingen niet elk jaar alle formulieren hoeven in te vullen. En eigenlijk liep die periode vorig jaar 1 juni af, dus toen hadden de aanvragen binnen moeten zijn voor 2021. Meerdere verenigingen lieten weten dat ze de aanvraag niet rondkregen, omdat ze niet konden vergaderen vanwege de coronamaatregelen. Daarom besloot de gemeente de subsidies gewoon met een jaar te verlengen.

Wethouder Lars van der Beek wijst er op dat verenigingen nog steeds niet bijeen kunnen komen of kunnen vergaderen. En de clubs zagen het plan van de gemeente wel zitten. “Hiermee willen we een duidelijk signaal afgeven: we willen garanderen dat de verenigingen en stichtingen die een waarderingssubsidie ontvangen hun activiteiten kunnen behouden en uitvoeren na coronatijd.”

Nieuwe aanvraag pas begin volgend jaar

De clubs krijgen een brief met uitleg van de gemeente. En begin volgend jaar krijgen ze te horen wat ze moeten doen om ook de jaren daarna subsidie te krijgen. Die nieuwe vierjaarlijkse periode zou dan ingaan vanaf 2023. Dit geldt alleen voor kleinere verenigingen en niet voor grote budgetten. Organisaties die grotere sommen geld nodig hebben, moeten die subsidie wel gewoon elk jaar opnieuw aanvragen.