Roosendaal

Subsidiepot voor Roosendaalse verenigingen nog vol, maar tijd dringt

Kleuters in felroze kleren proberen voetballen weg te trappen

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Verenigingen en scholen in Roosendaal laten subsidie liggen. Volgens de gemeente zijn er nog maar weinig aanvragen binnengekomen voor het organiseren van activiteiten in 2021. Dus er is nog geld genoeg. Maar de tijd dringt, want subsidie-aanvragen moeten vóór donderdag 1 oktober binnen zijn.

Door: Bianca van Vugt

De gemeente Roosendaal wil sportclubs, verenigingen en scholen even wakker schudden. Want er ligt nog subsidiegeld voor hen te wachten. Maar als ze graag geld krijgen om volgend jaar een activiteit of evenement te houden, moeten ze snel zijn. Ze hebben nog maar een paar dagen de tijd om subsidie aan te vragen.

“We hebben nog niet veel subsidie aanvragen binnen voor 2021, terwijl er nog voldoende budget beschikbaar is. En de tijd begint te dringen!,” waarschuwt wethouder Inge Raaijmakers. “Wees er dus snel bij. De aanvragen moeten vóór 1 oktober bij ons binnen zijn. Dat is écht een harde deadline, zodat wij uiterlijk 31 december de subsidie wel of niet kunnen toekennen”.

Het gaat niet om meerjarige subsidies, want die zijn vorig jaar al uitgedeeld. Op de website van de gemeente Roosendaal kun je zien of je in aanmerking komt. In het algemeen gaat het om subsidie voor:

  • sportactiviteiten volgend jaar
  • sociaal verbinden in wijken en dorpen
  • subsidie voor jeugdleden van verenigingen voor sport, cultuur en scouting
  • subsidie voor scholen voor kinderopvang en onderwijsachterstanden