Geen regio geselecteerd

Suiker Unie wordt Cosun Beet Company

Maarten Elst Maarten Elst

Suiker Unie is sinds dondermiddag definitief verleden tijd. De suikerfabriek presenteerde op haar hoofdkantoor in Dinteloord de nieuwe naam van de suikerverwerkingsfabriek: Cosun Beet Company. Het zal naar verluidt nog twee jaar duren voordat de laatste naamsverwijzingen naar Suiker Unie uit het straatbeeld zijn verdwenen. “Dat zul je in de streek nog vaak zien, ook op onze fabrieken”, vertelt CEO Paul Mesters. “We blijven trots op de naam Suiker Unie, als we het weer eens tegenkomen, zal dat zeker met enige vorm van heimwee zijn.”

Daarmee kiest Suiker Unie voor de internationale weg. “Mijn Duitse collega’s belden me al vrolijk op. Voor onze internationale klanten was het een moeilijk uit te spreken naam”, lacht Mesters, sinds donderdagmiddag CEO van de Cosun Beet Company. “We zien het als een soort nieuwe start. We kijken met veel perspectieven naar de toekomst. Suikerconsumptie als voedsel zien we steeds meer afnemen, maar we zijn divers. We kunnen suikerbieten ook verwerken tot andere producten, zoals we bijvoorbeeld in Roosendaal doen.”  

Roosendaal

Naast het hoofdkantoor in Dinteloord heeft Cosun Beet Company namelijk een fabriek in Roosendaal staan. “In Roosendaal maken we alle vloeibare producten uit suiker. Maar ook daar kijken we of we de innovatieve weg in kunnen slaan en nieuwe producten kunnen maken. Het blijft natuurlijk een fantastische vestiging met geweldige medewerkers. Wie kent er niet Van Gilse en de lekkere schenkstroop voor op de pannenkoek?”

Twee jaar

De hele naamsveranderingsoperatie zal zo’n twee jaar duren. Geleidelijk aan zullen alle vrachtwagens, bureauartikelen en alle andere denkbare plekken waar het logo van Suiker Unie nog prijkt, vervangen worden. “We blijven trots op de naam Suiker Unie, als we het weer eens tegenkomen, zal dat zeker met enige vorm van heimwee zijn.”