Bergen op Zoom

SushiPoint komt naar Bergen op Zoom

Redactie Redactie

SushiPoint komt naar Bergen op Zoom. Medio augustus neemt de specialist in het bezorgen en afhalen van vers bereide Sushi zijn intrek in het monumentaal pand aan de Stationsstraat 12 in Bergen op Zoom. De fiets- en scooterkoeriers bezorgen bestellingen in de stad en omliggende dorpen.

 

Door: Vincent Krijtenburg en Roland Pijnen

Tien jaar geleden opende Hajo Bertrand zijn eerste vestiging. Toen had hij al een droom: “We moeten meer mensen van sushi kunnen laten genieten.” Onder het motto ‘SushiPoint Makes You Smile’ wil de ondernemer medewerkers, leveranciers en klanten blij maken van het gerecht uit de Japanse keuken.

Plaats

De keuze voor Bergen op Zoom was vrij eenvoudig. “Bergen op Zoom ligt vlakbij Roosendaal. Inwoners uit Bergen op Zoom komen helemaal naar Roosendaal om hier hun sushi op te halen. Vandaar was het sommetje snel gemaakt. Als mensen naar ons toe komen, komen wij graag naar de mensen toe.” Het wordt de 33ste vestiging van de bezorg- en afhaaldienst. 

Monumentaal pand

Het afhaalrestaurant komt in een monumentaal pand schuin tegenover de oude V&D. Het complex heeft drie etages. Op de begane grond komt SushiPoint. De bovenste twee etages komen beschikbaar als appartementen.

“De uitstraling van het pand moet bewaard blijven, dat is het allerbelangrijkste”, zegt Bertrand. Hij weet daar wel raad mee, want SushiPoint heeft meerdere panden die een monumentale status hebben. In goed overleg met monumentenzorg wordt gekeken hoe dat het beste kan gaan lukken, zodat het een prachtige uitstraling behoudt. 

Sushi Point

Bertrand noemt het een hele uitdagende plek. Er is rekening gehouden met de verkeersveiligheid, waarover hij heeft gesproken met de gemeente. “We willen niet zorgen voor overlast, maar een verrijking voor het gebied zijn.”

In het begin komt er een nieuw team om de medewerkers te trainen. “Dit om kwaliteit te leveren die we willen.” Bij vrijwel alle vestigingen werkt SushiPoint met een team van 30 á 35 personen, dit zal ook het geval zijn in Bergen op Zoom. In de vestiging zelf kan niet gegeten worden. Naar verhouding laat 80 procent zijn of haar eten bezorgen en het overige deel haalt het af. SushiPoint opent medio augustus 2021 zijn deuren.