Roosendaal

Symposium over hulp aan ouders met verstandelijke beperking

Foto: Monique Elst Fotografie

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Zorgorganisatie SDW uit Roosendaal organiseert een symposium over het helpen van ouders met een verstandelijke beperking. Het symposium is op maandag 20 mei in Theater De Kring in Roosendaal.

Mensen met een verstandelijke beperking hebben soms hulp nodig om een goede vader of moeder te zijn. Zorgorganisatie SDW ondersteunt zulke ouders en hun kinderen met het project ‘Goed Genoeg Ouderschap’. Ouders krijgen les over basisbehoeften, zoals lichamelijke verzorging en voeding. En ook liefde, consequent zijn en het stimuleren van de ontwikkeling van het kind krijgen aandacht.

Goed Genoeg Ouderschap

SDW wil de kennis van de afgelopen 15 jaar graag delen met iedereen die tijdens het werk te maken heeft met ouders met een verstandelijke beperking. Daarom organiseert SDW het symposiium ‘Goed Genoeg Ouderschap bij ouders met een licht verstandelijke beperking’.

Ingrid Machielse van SDW is trots op de vakkennis. “We willen onze kennis en ervaring graag delen met iedereen die beroepsmatig met dit onderwerp te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan psychologen, orthopedagogen, jeugdzorgwerkers, kinder- en huisartsen, verloskundigen, kraamzorg, gezinsbegeleiders, het onderwijsveld, jeugdprofessionals, etcetera.”

‘Kind groeit niet alleen van liefde’

Tijdens het symposium zijn er sprekers en workshops. Bijvoorbeeld over onderwerpen als opvoeden, hechtingsproblemen, nieuwe ontwikkelingen en het delen van ervaringen. Volgens Machielse  is het belangrijk dat kinderen een goede en veilige opvoeding krijgen en dat ouders daarbij geholpen worden. “Meestal gaat het goed, maar een kind groeit niet alleen van liefde. Af en toe grenzen stellen en nee zeggen is ook belangrijk, ook al wordt je kind boos. Dat is soms moeilijk voor onze cliënten. Wij helpen ze graag om hier hun rol in te vinden. “

Meer informatie over het symposium ‘Goed Genoeg Ouderschap bij ouders met een licht verstandelijke beperking’ is te vinden op de website van SDW. Daar kun je je ook aanmelden. Het symposium is op maandag 20 mei in Theater De Kring in Roosendaal.