Roosendaal

T-Plein Roosendaal doneert 1200 euro aan Stichting Stofwisselkracht: ‘100% geslaagd!’

Van links naar rechts: kunstenaar Benjamin Scheltema, Bart, moeder Judith Schuurmans, vader Marcus van Amen, Tijn en kunstenares Myrthe van der Gaag | Foto: Frans Witteveen.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het is alweer twee maanden geleden dat het T’plein en Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal de voorstelling ‘Jaargetijden’ presenteerden in de C-Cinema bioscoop in Roosendaal. Bezoekers konden terecht voor live muziek, fotografie, poëzie, film en kunst. Twee kunstenaars maakten beiden vier kunstwerken, gebaseerd op de vier seizoenen. De opbrengst hiervan is zondagochtend gedoneerd aan Stichting Stofwisselkracht.

Een hele geslaagde actie. Anders kan Frans Witteveen van T’plein Roosendaal zowel de voorstelling als de donatie niet omschrijven. “De voorstelling was ontzettend goed bezocht, en ook de overhandiging van de cheque was geslaagd.” Voorzitter van T’plein Ruud van Osta reikte de cheque uit.

De cheque, met een waarde van 1200 euro, is symbolisch overgedragen aan de broertjes Bart (14) en Tijn (12) Schuurmans, die samen met hun ouders aanwezig waren. Beide jongens lijden aan een aangeboren en onbehandelbare stofwisselingsziekte. Samen met hun ouders zamelen zij geld in voor Stichting Stofwisselkracht, een organisatie die onderzoek doet naar stofwisselingsziekten.

Anonieme kunstenaar

Het bedrag is opgehaald door de verkoop van acht kunstwerken, die zijn gemaakt door Benjamin Scheltema en Myrthe van der Gaag. “En na de voorstelling kwam er een kunstenaar, die anoniem wil blijven, naar ons toe die ook graag een kunstwerk wilde doneren. Die hebben we dus ook verkocht”, vertelt Frans trots.

Judith Schuurmans, de moeder van Bart en Tijn, vertelde aan Frans dat Bart ontzettend genoten had van de voorstelling in november. “Normaal gesproken houdt Bart niet van harde geluiden, maar daar had hij tijdens de voorstelling geen last van. Heel bijzonder vind ik dat”, aldus Frans.

Stadsdichter

Tijdens de overhandiging van de cheque las stadsdichter Eric van Deelen een kort gedicht voor over Stichting Stofwisselkracht. “Al met al een geslaagde overhandiging”, vervolgt Frans. “Echt een 100 procent geslaagde ochtend!”

Lees ook: Ouders doodzieke Bart en Tijn creëren begrip voor stofwisselingziekte met tour