Geen regio geselecteerd

’T Rijks eerste cultuurprofielschool van West-Brabant

Wethouder Arjan van der Weegen reikte het plakkaat woensdagmiddag uit © ZuidWest Update

Redactie Redactie

Scholengemeenschap RSG ’t Rijks is woensdagmiddag betiteld als erkende cultuurprofielschool. De school uit Bergen op Zoom is daarmee de eerste in West-Brabant. Wethouder Arjan van der Weegen reikte het bijbehorende plakkaat uit.

De school voldoet aan de criteria om cultuurprofielschool te worden. Naast dat alle klassen les krijgen in dans, muziek, theater en beeldende kunst heeft ‘t Rijks al jaren een cultuurklas. De Leerlingen, die erg graag met cultuur bezig zijn of al veel talent hebben, krijgen daar de ruimte om hun creativiteit de vrije loop te laten. Degene die echt een goede indruk achter laten kunnen deelnemen aan het cultuurprogramma, dat loopt tot het examenjaar. Vervolgens kunnen ze vanuit daar doorstromen naar het conservatorium, de kunstacademie of de rock-academie.

De school heeft extern ook veel contacten die bijvoorbeeld gastlessen komen geven. Dat alles bij elkaar heeft ervoor gezorgd dat men cultuurprofielschool is geworden. En dat werd gevierd met een expositie van allerlei verschillende klassen in de theaterzaal van de school.