West-Brabant

‘t Rijks en Zoomvliet in voorronde Beste debatschool van Nederland

© Het Debatbureau

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

RSG ’t Rijks uit Bergen op Zoom en Zoomvliet College Roosendaal doen vrijdag mee aan de Brabantse voorronde van ‘beste debatschool van Nederland’. De wedstrijd wordt georganiseerd door omroep BNNVARA.

De jonge kandidaten buigen zich over prikkelende stellingen. Onderwerpen die in iedere provincie aan de orde komen zijn bijvoorbeeld de verkoop van lachgas, hoge prestatiedruk bij jongeren en een eventuele vaccinatieplicht. In Noord-Brabant zal ook gediscussieerd worden over de volgende stellingen: jongeren die drugs gebruiken zijn asociaal bezig, Brabants erfgoed moet op elke school aan bod komen en topsportevenementen in de provincie zorgen voor een gezondere bevolking.

Landelijke finale

De voorronde voor Noord-Brabant wordt gehouden in het Provinciehuis in Den Bosch. Aan het eind van de dag wordt één winnend team aangewezen dat doorgaat naar de landelijke achtste- en kwartfinales in Hilversum. Ook wordt de beste speech van de dag gekozen.

De landelijke finale wordt dit voorjaar live uitgezonden bij BNNVARA op NPO 2. Het winnende debatteam wint een bezoek aan de Verenigde Naties in New York.