Bergen op Zoom

‘t Rijks in Bergen op Zoom is vanaf nu excellente school

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

’t Rijks in Bergen op Zoom mag zich vanaf vandaag excellente school noemen. Een excellente school is een school die uitblinkt, bijvoorbeeld omdat het onderwijs goed aansluit op de situatie in de buurt of op de talenten en behoeften van een leerling. Ook een inspirerende manier van lesgeven door docenten kan een school het predicaat ‘excellent’ opleveren.

De vmbo-afdeling van de Bergse scholengemeenschap mag zich de komende twee jaar excellent noemen. “Dit is heel bijzonder. Een accent leggen op het talent van elk kind. Er vanuit gaan dat elk kind een talent heeft. En tegelijkertijd aangeven dat je fundament moet bouwen voor je toekomst. Dat is wel het bijzondere van ’t Rijks”, laat rector Leon de Rond weten.

Vandaag ontvangen 54 scholen in Nederland het predicaat excellent. Dat zijn niet alleen scholen binnen het voortgezet onderwijs, maar ook basisscholen. In de gemeente Bergen op Zoom heeft basisschool De Grebbe wederom het predicaat excellent mogen ontvangen. Dat is al voor het zesde achtereenvolgende jaar. Er zijn in totaal 8 scholen in Nederland die dit hebben gepresteerd.