Nieuw-Vossemeer

‘t Wagenhuis wint 100.000 euro! Groot dorpsfeest in aantocht

't Wagenhuis heeft hét Lipton terras van 2022 en wint daarmee 100.000 euro.

't Wagenhuis heeft hét Lipton terras van 2022 en wint daarmee 100.000 euro.

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

‘t Wagenhuis in Nieuw-Vossemeer heeft met de verkiezing van het mooiste terras van Nederland een geldprijs in de wacht gesleept van maar liefst 100.000 euro! De eigenaar van het restaurant kan het daags na de uitreiking van de prijs nog maar nauwelijks bevatten.

“Niet te bevatten”, zo omschreven Anja en Jack Bosters de winst na de prijsuitreiking. Een dag later is het niet veel anders. “Nee, we kunnen het nog steeds niet bevatten. Het is dan ook een absurd bedrag wat je mag ophalen. Als je een bos bloemen of een loterij wint, dan is het tastbaar. Maar dit is gewoon absurd”, zegt Jack Bosters. Eerder in de wedstrijd won ‘t Wagenhuis de provinciale prijs, waar een geldbedrag van 10.000 euro aan verbonden was. “Dat was al een gigantisch groot bedrag.”

Pleister

Het geluk lacht de horecabaas toe. Maar dat was de afgelopen jaren wel anders. Net als veel andere ondernemers had hij zakelijk last van de coronacrisis. Ook privé had hij het aardig te verduren. Bosters lag een maand aan de beademing in het ziekenhuis met corona. “Wat dat betreft zie ik deze prijs wel als een pleister om het geheel te helen”, zegt hij.

Eeterij, bar, café en zalencentrum ‘t Wagenhuis heeft in de verkiezing van Lipton de meeste stemmen gekregen van het publiek. Hoeveel dat er precies zijn, dat weet Bosters niet. Wat hij daarentegen wél weet, is hoe je gasten in de watten legt. “Gastvrijheid is het allerbelangrijkste. We willen alle mensen die hier komen een leuke dag bezorgen.”

Bourgondisch

De horecagelegenheid heeft twee terrassen. Aan de voorzijde zijn veertig stoelen en het achterterras is in de anderhalvemeter-tijd uitgebreid naar honderd zitplaatsen. “We hebben een geweldige boerentuin met pergola’s, houten ornamenten, een waterput en bloemen”, zo omschrijft de eigenaar het terras met bourgondische inslag. Wat ook bourgondisch is, zijn de porties. “Bij ons krijg je waar voor je geld!”

Dorpsfeest

Op de vraag waar hij de 100.000 euro aan gaat besteden, kan Bosters nog geen antwoord geven. “Ik moet het eerst allemaal even laten bezinken. Wat ik in ieder geval wel wil doen, is een feest voor het dorp geven. Op die manier kan ik de mensen die mij gesteund hebben bedanken.”

't Wagenhuis heeft hét Lipton terras van 2022 en wint daarmee 100.00 euro.
‘t Wagenhuis heeft hét Lipton terras van 2022 en wint daarmee 100.000 euro. Jack Bosters is blij!